bkr hypotheek en hypotheken voor ondernemers

Bent u zelfstandig, startend ondernemer, freelancer, DGA of ZZP-er? Of heeft u een BKR codering? Via ons kunt u altijd terecht voor een vrijblijvende hypotheek offerte of advies.


HuisGarant werkt met Erkende hypotheek adviseurs in heel Nederland

Erkend hypotheek adviseur

 

HuisGarant
Vreedstraat 6
5314BK Bruchem
info@huisgarant.nl

Alles over BKR


Bureau Krediet Registratie

Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR, informeert over het leen- en aflosgedrag van consumenten in Nederland. In het Centraal Krediet Informatiesysteem van BKR ofwel CKI leggen ze betalingsverplichtingen vast van consumenten die een krediet, kredietfaciliteit of gsm-abonnement op hun naam hebben. Als u bijvoorbeeld een flexibel krediet, een creditcard of een kredietlimiet op uw betaalrekening of een gsm-abonnement hebt, bent u ook bekend bij BKR.


BKR Coderingen

De achterstandscodering, ook wel A, A1, A2, A3 of HY-codering genoemd, betreft een opgelopen betalingsachterstand met betrekking tot een hypotheek, een krediet, een ander type lening of een abonnement voor een mobiele telefoon. Dergelijke coderingen hebben doorgaans verstrekkende gevolgen voor nieuw af te sluiten financieringen. Meestal worden geldleningen als gevolg daarvan niet meer geaccepteerd, waardoor men ook geen hypotheek meer kan krijgen.


Bijzonderheidscodes

Naast de ‘A’ en de ‘H’ zijn er nog vier zogenaamde bijzonderheidscodes die aangeven dat er iets aan de hand is.
* Code 1: Er is een aflossings- of schuldregeling getroffen, nadat de achterstandssituatie is ontstaan.
* Code 2: De (restant)vordering is opeisbaar gesteld.
* Code 3: Er is een bedrag van 250 euro of meer afgeboekt. Slechts wanneer afboeking wegens finale kwijting plaatsvindt, moet tegelijkertijd met de code 3 een einddatum worden gemeld. In andere gevallen wordt geen einddatum gemeld.
* Code 4: De kredietnemer blijkt/bleek onbereikbaar.


CKI

In het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) staan de betalingsverplichtingen van alle consumenten die in Nederland een krediet hebben of hadden in de afgelopen vijf jaar. Het gaat dus om alle kredieten en niet alleen om kredieten waarbij betaalproblemen zijn ontstaan. Circa 94% van de consumenten die bij het BKR bekend zijn, komt zonder problemen de betalingsverplichtingen na. Kredieten worden in het CKI verwerkt vanaf het moment dat ze worden afgesloten. Vijf jaar nadat het krediet is beëindigd verdwijnen de overeenkomstgegevens hiervan uit het CKI.


BKR toetsing en registratie

Bij elke kredietaanvraag bij een geregistreerde bank of verzekeraar in Nederland wordt altijd het BKR register geraadpleegd, de ‘BKR toetsing’. De toetsing is niet alleen in het leven geroepen ter bescherming van de kredietgever maar ook van u, de kredietnemer. Op basis van de toetsing wordt bepaald of en hoeveel u verantwoord kunt lenen. Wordt de leningaanvraag goedgekeurd dan vindt registratie van deze lening plaats.
Inzage van uw gegevens

Het is mogelijk om uw registratie gegevens bij BKR en vrijwel iedere bank in Nederland op te vragen. Dat hoeft dus niet uw eigen bank te zijn. Het enige dat u moet meenemen is een geldig identiteitsbewijs en 4,50 euro. Bij de bank vult u een aanvraagformulier in, dat door de bankmedewerker wordt verzonden. Na enkele dagen ontvangt u dan het gevraagde overzicht op het door u aangegeven adres.


Vraag een BKR hypotheek offerte aan

Vraag direct en vrijblijvend een BKR hypotheek offerte aan. Een hypotheek adviseur neemt indien gewenst direct contact met u op om de mogelijkheden van een hypotheek met BKR codering(en) met u door te nemen.

Bewaar deze pagina via:
  • Digg
  • eKudos
  • NuJIJ

Gerelateerde berichten:

  1. Een hypotheek met BKR code Heeft u een nieuwe woning op het oog, maar staat...
  2. Hypotheek met BKR codering Bij de meeste hypotheek aanbieders wordt u geweigerd wanneer u...
  3. Bureau Krediet Registratie Bureau Krediet Registratie Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR, informeert...
  4. BKR hypotheek offerte aanvraag via een BKR hypotheek adviseur Krijgt u geen hypotheek voor een eigen huis door een...
  5. Een BKR code hypotheek oplossing Zoekt u ondanks een of meerdere BKR coderingen een hypotheek?...


BKR hypotheek Ondernemer hypotheek Sitemap Algemene voorwaarden Disclaimer Privacy Statement 2009 HuisGarant - Partners van Huisgarant: (Allerlei Weetjes over: hypotheek, sparen, lening en verzekering)