bkr hypotheek en hypotheken voor ondernemers

Bent u zelfstandig, startend ondernemer, freelancer, DGA of ZZP-er? Of heeft u een BKR codering? Via ons kunt u altijd terecht voor een vrijblijvende hypotheek offerte of advies.


HuisGarant werkt met Erkende hypotheek adviseurs in heel Nederland

Erkend hypotheek adviseur

 

HuisGarant
Vreedstraat 6
5314BK Bruchem
info@huisgarant.nl

De effectenhypotheek

De effectenhypotheek is een hypotheek waarbij de kapitaalsopbouw plaats vindt middels beleggen buiten de hypotheek. Hiermee lijkt de effectenhypotheek op de beleggingshypotheek, maar eigenlijk is de effectenhypotheek een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een effectendepot (en eventueel een overlijdensrisicoverzekering).

De effectenhypotheek kenmerkt zich door het ontbreken van een spaarverzekering. Het is een combinatie van een aflossingsvrije lening en een verpand effectendepot. U spaart namelijk op de effecten- of beleggersrekening. Daarnaast sluit u een losse risicoverzekering af om het overlijdensrisico van een van beide partners af te dekken. De inleg op uw beleggersrekening wordt berekend op 8% rendement. Mocht het rendement hoger zijn tijdens de looptijd dan kunt u tussentijds onttrekkingen doen. Indien u overwaarde heeft uit de verkoop van uw huidige woning of u heeft liquide middelen tot uw beschikking dan kunt u dit in een keer afstorten op de effectenrekening. Hiermee kunt u de maandelijkse storting verlagen of zelfs in een keer voldoen. Bij deze hypotheek is het ook mogelijk om onttrekkingen te doen waarmee u de premie voor de risicoverzekering kunt betalen. Doordat u in een keer een groot bedrag op de rekening zet bespaart u op de maandelijkse lasten.

Aan het einde van de looptijd kunt u de lening aflossen met het geld dat u gespaard heeft op de effecten- en/of beleggersrekening. Als het saldo op uw rekening minder bedraagt dan uw hypotheekbedrag dan kunt u het restant van de lening vaak aflosvrij doorlenen. Hierbij moet u rekening houden dat in het huidige belastingplan de hypotheekrente maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar is.

Bij de effectenrekening heeft u keuze uit diverse fondsen waarin u kunt beleggen. Ieder fonds heeft een ander risicoprofiel. Over het algemeen geldt: hoe meer risico des te meer kans op een hoog rendement.


De voordelen van de effectenhypotheek

Vrijheid, flexibiliteit en optimale benutting van het rentevoordeel. Bij de effectenhypotheek kunt u zelf bepalen hoe u belegt. U kunt dit naderhand nog (tegen kosten) veranderen. Wel behoudt men met de effectenhypotheek de fiscale renteaftrek.


De nadelen van de effectenhypotheek

De effectenhypotheek biedt meer vrijheid en minder kosten, maar ook meer risico en minder fiscale aftrek. Met de effectenhypotheek zijn hogere beleggingsrendementen mogelijk, die echter vaak wel (gedeeltelijk) belast zijn in box 3. De effectenrekening is hierdoor onderhevig aan de rendementsheffing van 1,2% indien het saldo op de rekening meer bedraagt dan uw persoonlijke vrijstelling.


Voor wie is de effectenhypotheek?

De effectenhypotheek is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die al een effectendepot hebben en/of gedegen ervaring hebben met beleggen.


Vraag direct een hypotheek offerte aan.

Bewaar deze pagina via:
  • Digg
  • eKudos
  • NuJIJ

Gerelateerde berichten:

  1. Lineaire hypotheek Deze hypotheekvorm kenmerkt zich door een gelijkblijvende periodieke aflossing. De...
  2. De hybride hypotheek Een hybride hypotheek is een combinatie hypotheek van een spaarhypotheek...
  3. De spaarhypotheek Bij de spaarhypotheek lost u gedurende de looptijd niets af....


BKR hypotheek Ondernemer hypotheek Sitemap Algemene voorwaarden Disclaimer Privacy Statement 2009 HuisGarant - Partners van Huisgarant: (Allerlei Weetjes over: hypotheek, sparen, lening en verzekering)