bkr hypotheek en hypotheken voor ondernemers

Bent u zelfstandig, startend ondernemer, freelancer, DGA of ZZP-er? Of heeft u een BKR codering? Via ons kunt u altijd terecht voor een vrijblijvende hypotheek offerte of advies.


HuisGarant werkt met Erkende hypotheek adviseurs in heel Nederland

Erkend hypotheek adviseur

 

HuisGarant
Vreedstraat 6
5314BK Bruchem
info@huisgarant.nl

Lening / schuld aflossen met overwaarde

Heeft u een lening of schuld die u wilt aflossen met de overwaarde op uw woning? Wanneer u in het bezit bent van een eigen huis, dan heeft u doorgaans meer te besteden dan u denkt. Een huis vormt vaak het grootste deel van iemands eigen vermogen. De waarde van veel huizen is hierbij de afgelopen jaren behoorlijk gestegen ten opzichte van de hypotheek.

U kunt de overwaarde op uw woning laten toenemen of juist verzilveren, bijvoorbeeld om uw lening of schuld af te lossen zodat u op lagere maandlasten uitkomt.

Als u vrijblijvend het overwaarde formulier invult, neemt een hypotheek adviseur contact met u op om de mogelijkheden met u door te nemen. U inventariseert gezamenlijk de mogelijkheden om uw overwaarde te gebruiken om hiermee uw schuld of lening af te lossen. Op een deskundige en betrouwbare wijze wordt samen met u een inventarisatie gemaakt. Op deze wijze wordt de best passende financiële oplossing voor u gezocht.

U kunt uw overwaarde op verschillende manieren vrijmaken
Afhankelijk van de voorwaarden in uw hypotheekakte kunt u uw overwaarde verzilveren d.m.v. een tweede hypotheek of door een verhoging van uw huidige hypotheek bedrag.

Huidige hypotheek verhogen
U kunt uw huidige hypotheek op twee manieren verhogen, namelijk onderhands of via herinschrijving.

1) Onderhands verhogen
Onderhands verhogen kan alleen wanneer bij het afsluiten van uw bestaande hypotheek een hogere inschrijving bij het Kadaster is genomen. Onderhands verhogen kan in principe zonder tussenkomst van de notaris worden geregeld.

2) Herinschrijving
Als het verhogen van de hypotheek niet mogelijk is binnen de voorwaarden van de hypotheekakte, moet u opnieuw naar de notaris. De notaris moet de verhoging inschrijven in het Kadaster. Daar zijn kosten aan verbonden.

Een tweede hypotheek afsluiten
Een tweede hypotheek staat los van uw huidige hypotheek. U kunt uw tweede hypotheek weer volledig naar eigen wens ‘vormgeven’ zoals de gewenste hypotheekvorm, rente vaste periode, de looptijd, e.d..

Bijkomende kosten
Er komen hier wel kosten bij kijken. U moet dus goed afwegen wat de meest verstandige beslissing is. Persoonlijke advisering over uw mogelijkheden is hierbij noodzakelijk, omdat de mogelijkheden van het benutten van uw overwaarde afhankelijk is van uw persoonlijke situatie.

Korte samenvatting van de bijkomende kosten
Bij het aflossen van uw lening / schuld met uw overwaarde zijn de gemaakte kosten en rente niet aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. De lening kan wel in box III als schuld in aanmerking worden genomen en zo van uw vermogen worden afgetrokken, waardoor u minder vermogensrendementsheffing betaalt.

Bijkomende kosten zijn de kosten voor de notaris, taxateur, de hypotheekverstrekker en een eventuele boeterente van uw huidige hypotheekverstrekker.

Notariskosten
De notaris moet bij het afsluiten van een tweede hypotheek een nieuwe hypotheekakte maken. En voor het verhogen van uw eerste hypotheek rekent de notaris vaak kosten i.v.m. het ‘royeren’ van de oude hypotheek. Heeft u echter bij het afsluiten van uw eerste hypotheek al een hoger hypotheek bedrag laten inschrijven, dan hoeft u niet naar de notaris.

Taxatiekosten
Een taxatierapport is niet altijd noodzakelijk bij de verhoging van uw hypotheek bedrag en bij de aanvraag van een tweede hypotheek. Toch is een taxatierapport nodig om de overwaarde van uw woning te kunnen aantonen. Voor een taxatie betaalt u een percentage van de vrije verkoopwaarde van de woning. Dus hoe hoger de waarde van uw woning, hoe meer kosten u maakt.

Afsluitprovisie en opname kosten
De hypotheekverstrekker brengt administratiekosten in rekening en een afsluitprovisie. Bij een hypotheek verhoging betaalt u zelfs bij iedere opname opnieuw een opnameprovisie. Ook hanteren veel hypotheek verstrekkers een minimaal opnamebedrag, waardoor een verhoging van uw hypotheek niet gunstig is bij kleine bedragen.

Boeterente
Een boeterente van uw huidige hypotheekverstrekker is afhankelijk van uw specifieke hypotheekvoorwaarden.

Wanneer u vrijblijvend het overwaarde advies formulier invult, neemt een hypotheek specialist telefonisch contact met u op om de mogelijkheden om uw eventuele overwaarde te benutten voor het aflossen van uw lening / schuld met u door te nemen.

Bewaar deze pagina via:
  • Digg
  • eKudos
  • NuJIJ

Gerelateerde berichten:

  1. Overwaarde benutten voor aflossen schuld of lening Heeft u overwaarde op uw woning en wilt u deze...
  2. Overwaarde benutten voor een tweede hypotheek Heeft u overwaarde op uw woning en wilt u deze...
  3. Overwaarde huis voor schulden / leningen gebruiken? Heeft u een lening, schuld of BKR codering waar u...
  4. Overwaarde benutten & BKR coderingen Heeft u overwaarde op uw woning en wilt u hiermee...
  5. Is een hypotheek met schuld mogelijk? U zult beslist de eerste Nederlander niet zijn die in...


BKR hypotheek Ondernemer hypotheek Sitemap Algemene voorwaarden Disclaimer Privacy Statement 2009 HuisGarant - Partners van Huisgarant: (Allerlei Weetjes over: hypotheek, sparen, lening en verzekering)